Uhkarohkeita ohituksia, vilkun käytön ja liikennemerkkien noudattamisen laiminlyöntiä... Viime päiviin on jotenkin kumuloitunut kaiken sortin hölmöilyjen havainnointia liikenteessä. Tänään mennen tullen seurasin tuulilasin läpi, miten edelläajava joutui tekemään väistöliikkeen pyörtänölle, kun  vastaantulija oli lähtenyt ohittamaan tiukassa paikassa. Töihinkö ihmisillä on nuon kauhea kiirus? Ja kotiin??

Tandemilla meinasimme jäädä kaksi kertaa auton alle viimeisimmällä reissullamme, mutta siitä kirjoitin jo aiemmin. Vilkun käyttämättömyys on todella ärsyttävää! "Enpäs paljasta muille, minne olen menossa, ettei vain kukaan ehdi tryykätä ennen mua..."

Luultavasti liikennekuri on höltynyt samaa vauhtia kuin muutenkin itsekkyys lisääntynyt ja arkipäiväistynyt. (Vai ovatko ihmiset sittenkin vain tyhmistyneet?)
Mutta nykyään itsekkyyttä ei sanota itsekkyydeksi, vaan se kätkeytyy valheellisen kauniin näköisiin termeihin. Puhutaan  individualismista, yksilön vapaudesta, markkinataloudesta, vapaasta kilpailusta, menestymisen edellytyksistä... keksi itse lisää. Kehtaan väittää, että nykymaailma suosii ja kasvattaa enemmän tai vähemmän tietoisesti itsekkyyttä.