Huomenna on taas se kevään odotetuin tapahtuma, sapattiateria, jota varten leivoin tänään gluteenitonta jälkiruokapiirakkaa. Meille muille on tarjolla kahvin kanssa niitä perinteisiä Haamanin korvia, mutta kieltäydyin tänä vuonna gluteenittomien korvien teosta, niistä kun on suhteellisen mahdoton saada näillä mämmikourilla väännettyä esteettisiä ja sopusuhtaisia. Lupasin korvien tilalle sitruunatorttua. Jos pitäisin ruoka- tai leivontabogia, tässä kohtaa voisi olla kuva siitä ;-) 

Ensin paistetaan eräänlaista voitaikinapohjaa parikymmentä minuuttia, sitten siihen päälle tulee sitruunakiisseli ja sen päälle marenki, ja takaisin uuniin vartiksi. Mukailin gluteenittomaksi ohjeen, joka löytyy kirjasta "Juutalaisten juhlapyhien leivonnaisia".

Kun otin avatun tomusokeripaketin ylähyllyltä, niin löysinpä sieltä jälleen yhden muurahaisen raadon. Toivottavasti se oli pyyhkinyt jalkansa leivänmurusista ennen kuin kipusi sokeria syömään.