Reilu viikko on jo ehtinyt kulua Hautalan sukukokouksesta Kuusamossa, enkä ole vielä saanut matkapäiväkirjaa aikaan, vaikka palasimme reissulta jo tiistaina. On ollut sanaton olo, niin kuin laulun tekijällä, sanat eivät riitä kertomaan. Mutta nyt haluan tarttua toimeen ja saada muistiinkirjaamisen jalalle. Ja koska en näköjään pysty/ osaa tallentaa tekstiä ennen julkaisemista, niin joudun kirjoittamaan pätkissä. Tällä istumalla en pääse alkua pitemmälle. Kerron siis ensin vain lyhyesti saapumisestamme Kuusamoon ja annan muutaman kuvan puhua enemmän.

Lähdimme miehen kanssa ajelemaan perjantai-iltapäivänä, sadekuurot viilensivät sopivasti matkustusta, tosin pakottivat pudottamaan vauhtiakin. Raahesta reittiä Oulu-Pudasjärvi-Taivalkoski matka on lähes 300 km. Iltakahdeksalta olimme Adventtikirkon pihassa, missä pikkuserkkuni Paavo jo meitä odottelikin. Ervastin Jani kävi jututtamassa Paavon huomattuaan, juteltiin mm. Janin taannoisesta kuparilöydöstä ym. rikkauksista maan syvyyksissä ja joka puolella ympärillämme. Paavon esiteltyä kirkon upeat tilat ja annettua meille avaimet kannoimme yökamppeet kirppiksen alakertaan ja jäimme tonkimaan kirpparilöytöjä kymmeneen saakka ennen kuin maltettiin nukkumaan. En laita kuvia löydöistämme, vaan kirkosta.

Kuusamon Adventtikirkko kirpputoreineen sijaitsee keskeisellä paikalla, Kitkantie 37. Siellä oli SLS:n lähetysjuhlien aikaan Hiljaisuuden kappeli, eikä ihme, kunhan näette interiöörin.

Jo eteinen oli mielestäni sykähdyttävän kaunis.

Eteisessä oli myös upea Nooan arkki, jonka tekijästä ja yksityiskohdista Paavo meille kertoi, ja voisit Paavo vielä kommentteihin niistä kirjoittaa?

Tässä vielä pari kuvaa kirkon upeasta sinivalkoisesta sisutuksesta. Keittiökin oli kaunis valkoinen ja siitäkin olisi kuvia, vaan en niitä julkaise, samoin majoitustilat saavat jäädä yksityisyyden suojaan.

  

Paavon blogista  on päässyt lukemaan sukukokouksesta jo viikon verran, myöhemmin sitten täältäkin. Jo pelkästään perjantaina koetusta, nähdystä ja kuullusta riitti sulattelemista itselleni pitkäksi aikaa.