Tänään on viimeinen ruhtinaallisen lomani päivä. Siis ajallisesti ruhtinaallisen. Verrattuna ei-opettajiin. (Kiäh kiäh.) Sisältö on ollut vaihtelevaa ja antoisaa. Monet saattavat kuvata lomaansa kertomalla, missä ovat käyneet. Minun kuvaukseni on yleensä, MITÄ OLEN TEHNYT. Niin suorituskeskeistä että.  No en ainakaan ole kirjoitellut blogiini niin usein kuin olisi ollut aihetta.

Sateista johtuen olen ehtinyt lukea tavallista enemmän. Kevyemmästä päästä mainittakoon Tuntematon sotilas (jonka luin nyt vasta ekan kerran), Kymmenen pientä neekeripoikaa ja Harry Potter and the Deathly Hallows. Syvällisempiä kirjoja saimme kahmalokaupalla tutuilta, jotka muuttivat pienempään asuntoon ja joutuivat karsimaan kirjastoaan. Omasta kasastani olen selvittänyt vasta pari ohuempaa ja aloittanut pari paksumpaa.

Kesän parhaasta annista olen maininnut Kurikan kesäseurat ja vierailumme ystävien luona Örebrossa. (Olenhan sentään minäkin vähän kiertänyt maailmaa...) Loppukesälle sijoittui vielä yksi huipputapaus, johon siihenkin liittyi läheisten ja rakkaiden ihmisten tapaaminen, nimittäin veljeni häät. Olivat hauskat, mukavat ja ihanat. Mutta ei niistä tämän enempää julkisesti.

Mies mullisti jo keväällä vintin peräkomeron selvittääkseen, onko katosta vuotanut jotain. Sen seurauksena minä yritin tarttua jälleen matonkuteisiin, joita hän heitteli säkkikaupalla komerosta poikien huoneen lattialle. Leikkely on niin pölyistä, että kuskasin pussit patiolle. Sadekauden alettua jouduin piilottamaan keskeneräisen rojektini leikkimökkiin. Edelleen haaveilen saavani kokoon ajan mittaan värkit muutamaan räsymattoon. Jos sitten yrittäisi taas päästä kansalaisopiston kudontapiiriin.

Puutarha on jäänyt miltei hunningolle. Ainoatakaan perennapenkkiä en ole kaivanut ylös rikkaruohot tuhotakseni. Silti sieltä irtoaa ilonaihetta, sotkuisempanakin. Tänään huomasin illakon alkaneen kukkia uudelleen. Ruusupavuissa on kauniin oranssinpunaiset kukat. Hääreissulta ja sen jälkeiseltä mökkireissulta palattuani iloitsin kukkaan ehtineistä sinisievikeistä ja tuliunikoista.