Kaanonin blogissa törmäsin turhake-haasteeseen. Tätä oheista esinettä en kehtaa ihan turhakkeeksi sanoa, koska se on sentään ainakin helposti kierrätettävää, metallinkeräykseen sinällään kelpaavaa, ellei sille kukaan keksi mitään käyttötarkoitusta.

Ostin tuon joskus helluntaiseurakunnan kirppikseltä, kun ajattelin, että sitä voisi käyttää pähkinänsärkijänä. Meillä vain ostetaan niin harvoin (= ei kai koskaan) kuorellisia pähkinöitä, etten ole kokeillut, purisivatko varren leuat pähkinänkuoreen. Minulle se on siis ollut täysin turha ostos, tosin ei mikään mittava investointi, olisiko ollut 0,50 €.

Nimeksi sopii turhaketta paremmin mikätin, koska esineen alkuperäinen käyttötarkoitus on itselleni umpiarvoitus. Varren päässä on puolipyöreä kuoppa, jonka pohjalla on reikä ja jonka vastakappaleena toisen kädensijan päässä on tappi. Puristinosassa on pieni kaato- tai valutusnokka. Näistä yksityiskohdista päätellen olen fundeerannut, että voisiko tämä olla oliivinpuristin. Oliivi mahtuisi kuoppaan, ja sitten tapilla työnnettäisiin kivi pois. Olisin utelias kuulemaan, jos jollain on tietoa esineestä. Ja mielelläni lähetän sen tulemaan, jos joku juuri tuollaista on kauan jo haeskellut.

1247311381_img-d41d8cd98f00b204e9800998e