Kirjoitin – ja tahtomattani tuhosin – äsken jo melkein koko jutun valmiiksi. Nyt uudestaan, kenties tiivistettynä. Jospa annan taas kuvien puhua enemmän.

 

Jumalanpalveluksen jälkeen meitä odotettiin syömään Loma-Ajakkaan.

 

 

Meitä oli pöydän ympärillä kaikkiaan 15, mutta osa tuli vasta ruokavirren jälkeen. Kuvassa oikealla on Ervastin pariskunta ja Katariina Kaukonen.

 

Maittavan ruuan jälkeen alettiin laittautua saunaan ja uimaan. Olihan se jo korkea aika minunkin heittää talviturkki. Eikä rantasaunan löylyjäkään turhaan ollut kehuttu. Saunapuhtaana kelpasi sitten asettua ryhmäkuvaan

 

 

Itselaukaisun avulla saatiin valokuvaajat Heikki ja Terhokin yhteispotrettiin. Annen ja Terhon välissä näkyy Annen sukulaisia. Istumapaikoista vähän vängättiin, kun kukaan ei meinannut kehdata kunniapaikalle. Enemmistön tahto täyttyi ja isäntäpari, sukutapaamisen koollekutsujat saatiin suostumaan. Mummun sylissä suloinen ruskeasilmä, Mikael.

 

 

Asetuttiin sitten vielä aurinkoisemmalle paikalle ja astetta rennompaan kuvausasentoon.

 

Ennen iltapäiväkahvia ehdittiin vielä ihastella pihapiirin eläimiä, joista myös otettiin kuvia. Heikin ottamista olen jo joitakin laittanut näytille toiseen blogiini. Niitä pääsee katsomaan klikkaamalla tästä kohdasta.

 

Niemen pariskuntaa kiiteltyämme lähdettiin kohti Kuusamoa Rukan kautta. Siellä tutustuttiin mm. leikkipuistoon (erityisesti Paavo ja Mikael) ja matkamuistomyymälään. Matkamuistoja eivät tainneet ostaa muut kuin Heikki, ja hänkin kovin katoavaisen, valtavan suuren rinkulamunkin. Arvelin, ettei siitä jää muuta muistoa kuin rasvainen pussi, enkä sitäkään luvannut kauaa muistona säilyttää. Kyllä reissumme silti jää makoisana mieleen.

 

Yrittihän Paavo houkutella minuakin tuohon viereiseen keinuun, ja olisin mennytkin ellei olisi ollut noita kaiteita. En olisi mahtunut kuin seisaaltani. Mikael ehti testata kaikki vempeleet.

 

 

Vielä ennen määränpäätä poikettiin Kuusamon tropiikin ”näköalahississä” ja Kuusamon kirkossa, joka kuuluu tiekirkkoihin ja jossa oli siis opas meille sitä esittelemässä.