Sattui pyhäinpäivä pahimmoilleen siihen kuunkierron vaiheeseen, kun muutenkin herkistyn tavallista helpommin. Aamujumalanpalveluksessa lauloimme vuorovirtenä Oi, Jeesus, kiitos nimellesi sun. Seurakunnan säkeistönä oli mm. neljäs, josta alkaen sitten en kyennytkään oikein laulamaan itkultani. Muuten kyllä nautin jumalanpalveluksesta, laulettiin taas iki-ihana S.S. Wesleyn säveltämä ja S.J. Stonen sanoittama (sekä Raittilan rautaisesti suomentama) virsi 164.

Tällä kertaa minun piti lipsua vakaasta pyöräilypäätöksestäni ja mennä kirkkoon autolla, koska heti messun jälkeen meidän piti Sailan kanssa lentää seuraavaan kirkkoon, koukattiin vain Liisa ja kitara kotoa kyytiin. Olimme lupautuneet ristiäisiin laulamaan. Harmi vain, että sitä ennen olin kyllä lupautunut kylään etiopialaisystävän luo. Silloin en tosin ollut tiennyt, että kuoro olisi myös pyhäinpäivän iltakirkossa laulamassa. Soitin ja kerroin tilanteen muuttumisesta. Onneksi Yemi oli ymmärtäväinen, sovittiin, että tullaan kylään sunnuntaina. Illaksi menin sitten taas pyörällä kirkkoon, kun ei ollut hoppua. Kävin vielä ennen kotiin suanaan lähtöä tsekkaamassa Ollin haudan, sytytin siellä yhden sammuneen kynttilän ja putsasin hautakiven "kynttiläkaapin" lasit noesta. Sytytin kumminkin sitten kolmannenkin kynttilän Olaville ja jätin sen kiven eteen, vaikka ajattelen, että kyllä yksi kynttilä/hauta riittäisi vallan hyvin. Mutta kun siellä hautausmaalla näytti olevan kilpavarustelu menossa, niin sisu kuohahti ja halusin näyttää, että kyllä Olliakin muistetaan, vaikka hän lapsettomana kuolikin, vanha veteraani.

Tänään jumiksen jälkeen emeritus-ruustinna alkoi kosiskella miestäni kirkkokuoroon, kun adventtivesper toteutetaan taas kolmen kuoron yhteisvoimin, ja miehet jäävät siinä pahasti alakynteen, kun kaksi muuta kuoroa on naissellaisia. Saapa nähdä, miten äijän käy, kuten sanonta kuuluu. Ruuanlaiton jälkeen lähdimme kävellen Yemin luo. Ja kas, hänkin oli laittanut ruokaa... Meillä oli mukava iltapäivä Yemin ja myöhemmin hänen luokseen tulleiden maanmiestensä kanssa, tuttuja kavereita, ovat käyneet English serviceissä ja Chistian Fellowship -tilaisuuksissa.