Näin nyt vasta Kevin Costnerin Tanssii susien kanssa. Siinä hän antoi asetakkinsa intiaanille ja sai vaihtokaupassa kauniin rintakilven. "Good trade", oppi Tuuli hiuksissa sanomaan englanniksi.

Jumalan tutkimattomien lainalaisuuksien mukaan aina jotain antaessaan saa tilalle parempaa tai moninkertaisesti. Kuinka verraton vaihtokauppa onkaan se, kun meitä kehotetaan heittämään kaikki murheemme Jeesuksen päälle, kun me saamme jättää Hänelle tämän syntisäkin, koko surkeuden ja saamme tilalle Kristuksen työn ansion.

Mutta olin ajatellut kirjoittaa pienemmästä esimerkistä. Uskon kuitenkin, että Jumala voi ja haluaa muistuttaa suurista lahjoistaan ja lupauksistaan myös jokapäiväisten konkreettisten pikkuasioiden kautta. Vein Dalialle Norjaan kesäkurpitsan, basilikaa yms. pientä kukkapurkeissa. Kun olin niitä istutellut, kysyin, tarvitsisiko hän niistä jääneitä tyhjiä kukkaruukkuja. Sanoi tarvitsevansa vain sen yhden isoimman, joten jätin sen ja toin muut pois. Kotona minua odotti yllätys kylpyhuoneessa. Toinen toistaan kauniimpia ja arvokkaampia kukkaruukkuja lattialla ja lavuaarissa. Kuopuksemme kesätyöpaikassa oli siivottu romuvarastoa tyhjemmäksi, ja purkit olivat saaneet lähteä. Fiksu poikamme tiesi niille jatkosijoituspaikan. Yhden muovisen kukkapurkin tilalle sain lähes parikymmentä erilaista ruukkua, saviruukkuja, keraamisia suojaruukkuja, erikokoisia altakasteluruukkuja ja amppeliruukkuja. Sellaistakin se on, Jumalan taloudenpito, pienessä mittakaavassa.