Jonkin verran olen minäkin Kummeleita katsonut. Erityisen lämpimästi muistelen Matti Näsää. Hieman nostalgisessa lookissaan hän herätteli meitä suomalaisia ajattelemaan monia pieniä mutta tärkeitä asioita ja huomaamaan yhteiskunnan epäkohtia.

Netissä en pysty kimittämään, enkä osaa edes kirjoittaa mainiota tanpereen murretta. Olisi hienoa osata laittaa tähän edes Näsän kuva. Mutta asiaan:

Kun tulin töistä, niin jätesäiliö odotti ovipielessä. Kurkistin sinne. Niinpä tietenkin. Taas oli jäteauto käynyt tyhjäämässä sen, vaikka se ei ollut edes puolillaan. Aivan turhaa työtä. Ja mitä ihmettä varten joka ainoalla asuinalueella kruisailee sen seitsemän eri firman jäteautoa? Yksi tyhjää naapurin säiliön, toinen pari muuta astiaa. Se on tämä vietävän kilpailuttaminen. Eikö tuota nyt voisi järkiperäistää? Tekisivät kylmästi vain firmat tasajaon eri alueiden kesken ja sitten yksi auto kulkisi tässäkin kadulla. Ja kun vielä opettelisivat muutkin tämän kadun asukkaat kierrättämään ja muillakin tavoin vähentämään sekäjätteen määrää, niin ei tarttisi joka viikko ajaa. Ja meidän pyttyä ei  sitten suotta tyhjäiltäisi. Neljännesvuosittain riittää.

... Niin ja Matti Näsä lopettaisi purkauksensa, että "ei mua taas huvita mikää".