Ei sitten saatu koko Suomen presidenttiä, miettinevät monet pohjoissuomalaiset. Itsekin jo päästin päänuppiini niinkin hurjia ajatuksia, että jos tässä hyvinkin Suomi vielä jakautuu taikka jaetaan kahtia (ja nimenomaan pohjois-eteläsuunnassa). Taisinpa sanoa ajatukseni ääneen, kun kuopus arveli, että siitä syttyisi sisällissota. No, sellaista ei enää meille kaivata. Mutta jatkoin silti ajatusta. Kävisikö niinkuin Etelä- ja Pohjois-Koreoille? Köyhä Pohjois-Suomi ja rikas etelä. Tosin Pohjois-Suomella sentään olisi turismi edelleen jonkinlaisena tulonlähteenä, toisin kuin Pohjois-Koreassa on.

Arvelin ensin, että Pohjois- ja Etelä-Suomien raja menisi kutakuinkin tässä Oulun eteläpuolella. Mutta nähtyäni Väyrysen kannatuskartan vihreät alueet (yli 50%:n kannatus) totesin, että mahdollisen presidentti Väyrysen valtakuntaan kuuluisi lisäksi aika roikales Etelä-Pohjanmaata ja Keski- ja Itä-Suomea.

Kaikesta huolimatta soisin kernaasti meidän pohjoissuomalaistenkin valitsevan jäljelle jääneistä ehdokkaista lähinnä omansa ja käyvän äänestämässä. Kyllä minäkin käyn.