Taannoin Millan postasi rikkaruohoista osuvasti, siitä kuinka suhteellista ja keinotekoista ns. hyötykasvien ja rikkakasvien erottelu on. Juttelimme tänään taas vietnamilaispoikaoppilaani kanssa syötävistä kasveista. Hän kertoi, että on jokin toinenkin pellolla kasvava kasvi kuin nokkonen, joka maistuu jopa paremmalta eikä polta. Olin huuli pyöreänä, mutta aikamme nettikuvia selattuamme hän bongasi jauhosavikan:"Tuo se on!" Tuo sipulityönantajatädin vihaama savikka, jonka siemenet säilyttävät itävyytensä 50 vuotta! Kysäisin asiaa vielä bilsan opelta ja hän vahvisti asian: "Maistuu paremmalta kuin pinaatti." Ne kiehautetaan samaan tapaan kuin nokkonenkin.

Kun kävin äsken kirjakaupassa etsimässä värikasvioita muistolahjaksi oppilailleni, selasin myös erästä luonnonkasvien käyttöopasta. Siellä ei ollut jauhosavikkaa, mutta olipa mm. maininta osmankäämin juurien käytöstä.