Kiitos ja ylistys, tänään pääsin pyykkäämään, ja vaatteet vielä ulos kuivumaan. Mies kuuluu edelleen jatkavan kylppäriremonttia (ovilistoja ja muuta viimeistelyä), mutta kuitenkin jo aamulla oli pesukone aloillaan ja letkuissa, niin että töiden jälkeen sain heti sen käyntiin.

Ennen poliittista kokousta sain vielä kaivettua kroopin valmiiksi omenapuulle. Sitten fillarilla KD:n toimistolle. Pari vaaliliittokumppanimme edustajaa tuli kanssamme palaveeraamaan ja samalla me asiamiehet allekirjoitimme ilmoituksen vaaliliitosta. Vaihdettiin kuulumisia mm. siitä, miten työlästä on ollut ehdokashankinta. Ja samaa ovat kuulemma valitelleet muutkin. Muistaakseni neljä vuotta sitten puhuttiin ihan samaan sävyyn, ja kahdeksan vuotta sitten myös. Tuli mieleeni Jari Kekäleen laulu Palvelukseen halutaan, jossa toistuu useaan kertaan:  älä kysy minua, etsi joku muu.

"Jos etsit edellä kulkijaa, älä kysy minua. Jos etsit totuuden kantajaa, älä kysy minua. Jos kaipaat rohkeaa miestä, joka ei erehtyisi tiestä, joka paljon jaksaa ja nopeasti palautuu, etsi joku muu."

Tai ehkä kuntavaaleihin ehdokkaaksi kieltäytyjän veruke onkin:

"Jos etsit uskollisia, älä kysy minua. Jos kaipaat jatkuvuutta, jos tahtoisit julkisuutta, jos tahdot että julkinen kuvasi kirkastuu, etsi joku muu."

Edellä mainittu ja lainailtu kappale löytyy Jari Kekäleen levyltä Kokonainen ihminen (1999)

Ensi tiistaihin!