Olihan juhlien rustoo melkoista värkkäilyä, ainakin loppumetreillä ennen juhlaan lähtöä kakkuja koristellessa. Nousin puoli kuudelta, ennen kuin kännykkä herätti. Aloitin voileipäkakuista, ensin gluteeniton, sitten kolme tavallista kalatäytteistä, ohje muinaisesta Pirkasta.

1610757.jpg

Ja vielä lähikuva. Sulatejuustosta tulee kevyempi kuorrute kuin majoneesista. Meinasi ensin tulla tuskan hiki, kun huomasin, ettei kylmäsavulohi ollutkaan valmiiksi leikattuina viipaleina. Mutta mies tuli hätiin leikkaamaan ja osasi vielä antaa hyvän neuvon. Käsin painelemalla sai paksummatkin viipaleet ohuemmiksi ja siten sievemmiksi ruusuiksi. Kananmunia olin keittänyt toisenkin satsin, mutta silti jouduin nuukailemaan viipaleiden kanssa ja käyttämään valkuaispäätkin koristeluun.

1610773.jpg

Sitten oli täytekakkujen vuoro. Tavoitteena oli saada ne kymmeneen mennessä valmiiksi, että jää aikaa vielä salaattiaineksien pilkkomiseen ja sitten itsensä laittamiseen. Aikataulu piti. Ähäpiti.

1610794.jpg

Vasemmalla ylhäällä gluteeniton&laktoositon kakku. Tuossa yhdessä on hassu tyhjä kolo, mutta sen jätin lakkikoristetta varten. Sitten vielä kuva suosikistani. Tosin omatekemä marsipaaniruusu siinä on melkoinen mössömytty. Mutta kauppansa teki seki.

1610805.jpg

Se vain jäi vähän rassaamaan, kun matikkaneron äiti ei aina hallitsekaan käytännön laskupäätä. Kakkumitoitus meni täysin pieleen. Toki odotinkin käyvän enemmän vieraita kuin edellisissä lakkiaisissamme. Mutta olin väärässä. Nyt on sitten yksi kokonainen voileipäkakku pakastimessa, ja äsken syötiin pakastimesta otettu viimeinen täytekakku. Onneksi en sentään ollut ajatellutkaan täyttää kaikkia viittä täytekakkupohjaa kerralla. Loput pohjat syödään sitten mansikka-aikaan, vaikkapa miehen synttäreillä.