Syysloma meni mukavasti kotosalla, lueskellessa, neuletöitä tehden, ja istuinpa jonkun kerran aamu-tv:n ääressäkin. Sieltä jäi mieleen nuori naispoliitikko, taisi olla kansanedustaja, joka kertoi demareiden aikovan esittää pakkausveroa. Olin hihkua riemusta. Niinhän se pitäisi mennä, mitä periaatetta KD on jo pitkään koettanut ajaa läpi, että verotettaisiin raskaammin haitallisia ja turhia asioita.

Miten sellainen onnistuisi, että joka puolueesta nuo hyvät ideat osattaisiin koota ja ottaa käyttöön, ilman oppositio-hallitus -vastakkainasettelua.

Taisi samassa keskustelussa olla puhetta myös jätemaksujen korottamisesta keinona motivoida ihmisiä jätteidensä lajitteluun. Rohkenen epäillä. Pelkäänpä, että teiden varsille ja metsiin ilmestyy entistä enemmän laittomia kaatopaikkoja. Jotain muuta on keksittävä. Esimerkiksi tanskalainen tosi-tv, jota satuin seuraamaan FST5-kanavalta taannoin. Kerrankin tosi nerokas formaatti! Siinä erästä tavallista lapsiperhettä opastettiin pienentämään hiilijalanjälkeään. Perusteellisten ohjeistuksen jälkeen perheelle annettiin tehtäväksi noudattaa oppimaansa ekolinjaa tietyn ajan, jonka jälkeen he saivat palkinnoksi sievoisen summan rahaa. Muistaakseni se oli sellainen rahaläjä, jonka he säästäisivät vuodessa oppimiaan niksejä noudattamalla. Samalla hiilijalanjälki pieneni huimasti.