Olen teetellyt kylvöhommia koko loman ajan, eilen 5.3. viimein sain aijalliseksi. Sen pitäisi olla mukavaa, rentouttavaa ja mielenkiintoista puuhaa, jossa mieli lepää ja huolet unohtuvat. Eilisen huolet olivat kyllä vallanneet mielen niin vahvasti, ettei kylväminenkään oikein auttanut.

MUTTA: nyt on siemeniä rivissä; kirsikkatomaattia, amerikkalaista hybriditomaattia, basilikaa ja muutamia kukkasortteja. Saa nähdä, miten omakeräämät orvokin siemenet itävät. Toinen arvoitus on lobelia, jonka hengettömiä siemeniä nyt ekaa kertaa käsittelin. Ennen en ole ostanut myöskään petuniaa enkä samettikukkaa, kun niistäkin olen yleensä saanut kerättyä siemeniä. Viime kesänä meillä ei ollut petuniaa laatikoissa. Kun olimme ostamassa taimimultaa lähikaupasta (en siis sittenkään ryhtynyt uunissa multaa steriloimaan) ja kun sieltä vielä ei löytynyt etsimiäni, niin otin tarhasalkoruusua. Muutaman siemenen kylvin niitäkin, kesällä voi sitten kylvää lisää suoraan puutarhaan seuraavaa kesää varten.  

Pelkäänpä vain, että tomaattien suhteen olin jälleen turhan myöhään liikkeellä. Mutta voihan aina ostaa pari tainta, ellen peräti saa taas lankomieheltä rakkaudella vaalittuja terhakoita taimia följyyni, jos keväämmällä päästään käymään Kauhajoella.