Millan antoi (taas) inspiraation kirjoittaa, kun hän mainitsi Akka krätisee -blogissaan kiinalaiset.

Muutama päivä sitten lähetin sähköpostitse joulutervehdyksen ja uudenvuoden toivotuksen romanialaisen ystäväperheen puolesta joukolle heidän ystäviään täällä Suomessa. Osoiteluettelossani oli myös muutamien ulkomaalaisten opiskelijoiden osoitteita. Aikanaan perheen isä opiskeli täällä Raahessa "tekulla" kansainvälisellä linjalla, ystävystyi kurssikavereidensa kanssa ja kuljetti heitä pikkubussillaan muunmuassa seurakunnan tilaisuuksiin ja meille kyläilemään. Vietimme täällä kodissamme yhdessä ikimuistoista joulujuhlaa joulupäivänä 2004. Myös äitini oli tuolloin mukana.

En ole ihan varma, kuka otti kuvan ja kenen kameralla, joten pydän anteeksi asianosaisilta, etten kysynyt lupaa kuvan julkaisuun...

Mutta palatakseni mainitsemaani tervehdykseen. Dalia-ystäväni lähetti kuvia heidän perheestään joulun vietossa ja ilahtui ehdotuksestani lähettää se edelleen ystäväjoukolle tervehdykseksi. Moni vastaanottaja ilahtui myös. Aulikki ehti ensimmäisenä kiittää kuvasta ja kertoi tulostaneensa sen A4-kokoisena itselleen muistoksi. Tähän en sitä kuvaa nyt lisää, ainakaan kysymättä ensin lupaa. Yksi luvaton riittää.

Monta muutakin kiitosviestiä tipahteli sähköpostiini, mutta eniten ilahduin Li Yangin viestistä. (Kuvassa eturivissä vasemmalla.) Hän kirjoitti kaunista suomen kieltä.  Vaikka hän on ollut töissä Helsingissä jo kuusi vuotta, niin suomalaisystäviä on vähän, koska melkein kaikki työtoverit ovat ulkomaalaisia. Suora lainaus Lin sanoista, jotka erityisesti koskettivat minua:

"on vaikea saada suomalaista ystävää. Näin ollen, minä olen ihan ikävä aikaa Raahessa sinun ja sinun perheen ja Emilin perheen kanssa. Varsinkin, muistan sinun opettavan minulle suome kielta." 

Oi niitä aikoja. Jos Lin viesti kosketti, se myös ilahdutti, mm. siksi, että hän kyseli neuvoani, mihin kirkkoon Helsingissä hänen kannattaisi mennä. Siellä kun on niin paljon kirkkoja, että on vaikea valita. Emilin kylvötyö kantaa hedelmää siellä täällä. Siunattu Emil! Siunattu Dalia!