Eikö olekin niin, että kierrättämisellä tarkoitetaan jonkin käytetyn hyödykkeen uudelleen käyttöä. Jos vaikka uusia puhtaita kertakäyttölautasia käytetään askartelumateriaalina, se ei ole kierrätystä (vaan tuhlausta), mutta jos niistä lautasista oli jo syöty, silloin ne ovat kierrätysaskartelumateriaalia. Tämä ei ollut hyvä esimerkki, kun en halua missään nimessä yllyttää kertakäyttöastioiden ostamiseen. Mutta idea lienee selvinnyt.

Kaleva inspiroi kirjoittamaan. Niin nytkin. Tosin ei tämänpäiväinen (siitä en lukenut vielä kuin televisio-ohjelmat, kun ystävä suositteli Terry Pratchettin elokuvaa), vaan muutaman viikon takainen numero oli se, jossa käytettiin käsitettä kierrätys varsin lepsusti.

Lehdessä oli juttu näytelmän "Kuinka äkäpussi kesytetään" puvustuksesta. Pääosan esittäjän hameen väitettiin olevan tehty kierrätysmateriaalista. Osittain se oli tottakin, kun hameen vanteena tai pohjana oli käytetty vanhaa traktorin rengasta, mutta kun "somisteena" käytettyjen tamponienkin väitettiin olevan kierrätyskamaa, niin sitä en hevillä usko! Ne kun olivat puhtaan valkoisia. Tämä aihe voi hyvinkin vistottaa, mutta älkää pahastuko.