Sain veljeltä nimipäiväonnittelut aamun koitteessa. Vein yläkoululle täytekakkua, mutta alakoululle vain nisua, kun vasta olin vienyt sinne lakkiaiskakut. Vielä löytyi puutarhasta vadelmia kakun täytteeksi ja paleltumattomia krassin kukkia koristeiksi. Nyt pitäisi vielä täyttää yksi gluteeniton kakku illan kuoroharjoituksiin. Kakkujen kanniskelun lisäksi mulla oli tälle aamulle päivänavauksen pitäminen, johon lupauduin eilen. Uuden jakson alkaessa, kun vuorolistat vasta tulevat, on vaikeaa saada päivänavauksen pitäjää, kun ei ehditä valmistautua. Mulla oli kuitenkin valmiina pari kolmekin ideaa, joten uskalsin luvata. Unohdin siinä, että mulla oli tälle aamulle vielä opettajaikokouskin alakoulun puolella, mutta sieltä pääsin luistamaan ajoissa yläkoululle keskusradion ääreen.

Kun koulupäivän jälkeen ajoimme kollegan kanssa kotipihaamme, niin mua hieman nolotti nähdä kotioven edessä kaikki roska-astiat ja kengät, mitähän Hanna-Leena ajatteli meidän huushollista? No, meidän miehillä oli ollut siivouspäivä, joka oli vain jäänyt vähän kesken, kun miehelle oli tullut kiire kauppaan siinä vaiheessa, kun olin soittanut hänelle kotimatkalta. Pyytämäni kerman lisäksi toi nimipäiväkukaksi  hehkuvanvärisen ruukkugerberan ja pähkinäsuklaata.

Eilen illalla meni naisten kanssa yhdeksään saakka jedidot-lauluja haeskellessa ja harjoitellessa, tänään alkaa sitten se kuorokin. Unet ovat olleet lähinnä painajaisia taas parina yönä. Maanantain poliittisen sekoilun jälkeen arvasinkin odottaa vaaliunia. (Unissani mm. vaahtosin kauheasti nuorelle tytölle, joka oli tullut äänestämään ilman passia... no, onneksi kävi ilmi, että vaikka hänellä ei passia ollutkaan mukanaan, niin oli kuitenkin kuvallinen kelakortti, jolla todistaa henkilöllisyys.) Viime yönä näin kauheaa rikosunta, jossa tuntemani kunniallinen ja kaikin puolin kunnollinen nainen petti miestään ja sitten vielä kuristi kuoliaaksi miehen, joka oli joko se hänen puolisonsa tai sitten se rakastaja. Kauhistunut alitajuntani kuitenkin pyrki korjaamaan tilanteen ja myöhemmin mies virkosi.