Viime päivinä pariinkin otteeseen olen bongannut televisiosta vaatteisiin liittyviä uutisia. Ensin satuin näkemään uusiokäyttöön ja kierrätykseen perustuvan tuunauspätkän. Myymättä jääneistä vaatteista - ja kumma kyllä erityisesti miesten mustista kauluspaidoista - oli ideoitu huimia uusia uniikkivaatteita. Oma tyttäreni on myös jo vuosia tuunannut itselleen vaatteita, vaikkei tekstiilialan ammattilainen olekaan.

Eilen kuulemani uutisen aihe tuli blogimaailmasta, Uusi musta haastaa ihmisiä käyttämään kuukauden ajan vain kuutta vaatetta. Idean tarkoitus lienee pysäyttää huomaamaan kerskakulutusta, sitä kuinka paljon itse kunkin tulee haalittua vaatekaappiin täytettä, jota tuskin koskaan käyttää.

En aio ottaa haastetta vastaan. Kaapistani ei löydy noin monia ideaan sopivia yhdistelykelpoisia vaatteita. En myöskään tunne syyllisyyttä täysinäisestä vaatekaapistani, koska sen sisältö noin 90-prosenttisesti on second hand-kamaa, peräisin kirppareilta, kierrätyskeskuksesta tai tutuilta. Viimeksi keskiviikkona ostin seurakunnan syyskauden avajaisissa kirpparipöydältä syystakin. 

Kiitos, Millan, muuten siitä mustasta pusakasta, se on lämmittänyt ja ilahduttanut minua jo niin töissä kuin kirkossakin.