Eilen oli viimeinen harjoitussatsi ennen sunnuntain kenraaleja, ja ensimmäinen kerta, kun itse ehdin olla myös mukana koko illan. Oli todella antoisa ilta monestakin syystä. Rean kanssa samassa pöydässä jutut menivät niin hervottomiksi, että unohtui viimepäivien kiukunaiheet. Kauhistelin sitten vain, että mitä jos nämä meidän jutut muistuvat mieleen kesken opaskierroksen, kun olemme viemässä ryhmää vaikkapa Pilatuksen palatsin pihaan. No, oikeastaan se oli Villen oma vika, miksi rupesi tahtomaan, että Pietarilla pitäisi olla jotain kaljun peittona. Yksi oppaista alkoi ääneen miettiä, että Pietari oli kalastaja, mistähän sen kalastajan tunnistaa. Sanoin, että kalanhajusta. Ja demonstroin vuorosanoja: "(nuuh nuuh) Pietari (nuuh nuuh) sinähän se siinä olet!"

No oikeasti sitten harjoituskierros meni sen verran hvyin, että nyt minulla on aivan levollinen olo sunnuntain suhteen. Onneksi tuppauduin vapaaehtoiseksi kokeilemaan oppaana oloa - ja että muistanko vuorosanat.

Pattijoen seurakuntakodilla alkaa siis palmusunnuntaina jälleen Ylös Jerusalemiin -pääsiäisvaelluskierrokset, ensin välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen pari ryhmää ja sitten yhdestä kolmeen kuuteen kertaan. Kierros kestää n. 20 min. Upeat puvut on tehty Lybeckerillä tilaustyönä. Olisinpa saanut olla sadanpäämies... sillä on komeimmat kuteet. Ei sentään, opastus passaa mulle oikein hyvin, aina toisia ohjailemassa...