Meillä oli KD naispiirin vuosikokous viime lauantaina Sievin kunnantalolla Haikolantiellä. Lähdin sinne yhdessä mieheni kanssa, koska meidän oli tarkoitus jatkaa sieltä Etelä-Pohjanmaalle viikonlopun lopun viettoon. Itse asiassa jo kokousta suunnitellessamme ennen joulua olin ehdotellut Sieviä kokouspaikkavaihtoehdoksi, koska se sattuu sopivasti reittimme varrelle. Ja koska yksi johtokuntamme jäsenistä on paikkakuntalaisia. Niinpä hän oli järjestänyt meille maittavat tarjoilut ja upeat puitteet sekä piirihallituksen kokousta että naispiirin vuosikokousta varten. 

Vähän etukäteen oli mietityttänyt, miten mieheni aika kuluu Sieivssä sillä välin, kun itse istun kahdessa kokouksessa. Mutta kun saavuimme kokouspaikalle, huomasimme, että kirjasto on aivan vasta päätä kunnantaloa. Ei tarvinnut miehen lähteä Ylivieskaan autokauppoihin.

Ja mikä parasta, kirjastosta oli löytynyt miehen teologian gradua varten sellaista materiaalia, mitä ei muualta ole löytynyt. kas kun gradun tutkimuskohteena on Lauri Haikola ja hänpä sattuu olemaan Sievistä kotoisin, minkä mieheni kyllä tiesikin, mutta itselleni ei ollut edes tuo kokouspaikan osoite antanut asiasta vinkkiä.

Yksi tie, monta asiaa