Ei niin kovin kauan aikaa sitten vietettiin taas "Älä osta mitään" -päivää. Se oli ihan helppoa minulle. Enhän muutenkaan joudu usein kaupassa käymään, kun rakas puolisoni hoitaa sen suvereenisti.

Mutta tässä erään episodin jälkeen totesin, että minun pitäisi alkaa viettää tauotta sellaista päivää kuin "Älä osta koskaan mitään, mitä et ihan varmasti tarvitse ja minkä hyvästä laadusta ja luotettavuudesta et ole täysin varma". 

Euro sinne taikka tänne, eihän siinä mitään. Mutta mitä ihmettä mä teen noille eurolla ostamalleni sadalle tuikulle, JOTKA EIVÄT PALA!!

Pienen hetken tuikussa hehkuu kolmen millin korkuinen liekintynkä, sitten se sammahtaa sihahtaen ja käryten. Tuikkujen kynttilämassa on jotain rasvaista, öljyistä mönjää, joka sulaessaan muuttu punertavaksi.

Paketissa lukee "polar", valmistuttaja Natura, Made in EU. Teksti kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja eestiksi. Lisäksi paketissa lukee: "RAL Gutezeichen Kerzen"

Ja PAH! Gutezeichen muka! Tästedes pidättäydyn kotimaisissa merkeissä.

Älkää te muut erehtykö ostamaan moisia! Nämä tuotiin meidän huusholliin hetken mielijohteesta Ranua-nimisestä paikallisesta liikkeestä. 

Mielelläni ottaisin vastaan palamattomien kynttilöiden uusiokäyttötapaideoita. Itselleni ei tule muuta mieleen kuin että kaivaa nuo mönjät ulos alumiinikuoristaan ja tiputella ulkosoihtujen ravinnoksi. Ja alumiinikuoret luonnollisesti metallinkeräykseen.