Yksi juutalaisten vuotuisista juhlista on purim, jota vietetään sen muistoksi, kun kuningatar Ester ja setänsä Mordokai pelastivat israelilaiset joukkomurhalta. Lue koko stoori Esterin kirjasta. Jutun konna oli Haaman, joka sai palkkansa: "joka toiselle hirsipuun rakennuttaa, se itse siihen ripustetaan". Purim-juhla on iloinen lasten karnevaalijuhla keväällä. Juhlaan kuuluu kolmionmuotoon taitetut murotaikinaleivonnaiset, joiden sisällä on unikonsiemenistä tai taateleista tai muista kuivahedelmistä valmistettua täytettä. (Korvavaikkua?)

Vaikka olen itsekseni päättänyt jo ties kuinka monta kertaa, etten enää lupaa tehdä gluteenittomia haamaninkorvia sapattiaterialle, niin taas unohdin päätökseni. Gluteeniton murotaikina on todella hankalaa käsitellä, ja tuotokset olivat sen näköisiä. Tosin jätin rumimmat itselle, aion kehdata laittaa ne tarjolle ylioppilasjuhlissa. Täytyy kertoa viimeistään ensi keväänä toimeksiantajalleni ja ystävälleni, että edelleen voin tehdä gluteenitonta kahvileipää, kunhan saan itse valita leivonnaisen. 

Gluteenittomasta tarjonnasta voisi todeta vielä sen verran, että välillä näkee surkeita vaihtoehtoja keliaakikoille. Viimeksi äitienpäivänä, kun meille suolistoltamme terveemmille oli upea täytekakku ja mahdolliselle paikalle uskaltautuneelle keliaakikolle kuivan ja mauttoman näköinen muffini. Yleensä olen itse pyrkinyt mahdollisimman pitkälle tarjoamaan keliaakikkovieraille samanlaista kuin muille. Mutta ensi kevään sapttiaterialla he saavat parempaa kuin muilla, jos minä saan tahtoni läpi. Haamanin korvat ovat ihan hyviä, mutta marenkikuorrutteinen sitruunatorttu näyttää ja maistuu mehevämmältä. Ja sekin on ihan kosheria, sovellettuna reseptikirjasta "Juutalaisten juhlapyhien leivonnaisia".