Koiran virka on vaaliasiamiehen virka. Miten minut siihen saatiin jallitettua? Helposti. Organisaattori kysyi minulta: "Oletko ihan tosissasi, ettet rupea ehdokkaaksi?" Ja kun vastasin olevani, hän totesi: "No sittenhän sinä voit ruveta vaaliasiamieheksi!" Ja minä vielä menin möläyttämään, että mieluummin siihen kuin ehdolle.
Puolueen vaaliasiamiehen tärkein tehtävä on toimittaa tiettyyn päivämäärään ja tiettyyn kellonlyömään mennessä kaikkien puolueen ehdokkaiden ehdokassuostumuslomakkeet keskusvaalilautakunnalle. Mikä tässä hommassa sitten kiikastaa. Se, että niitä papereita ei vain ala kuulua, vaikka niitä on jo useaan kertaan ja eri suunnilta koetettu ehdokkailta karhuta. Takarajaksi ilmoitin huomisen, jotta voisin hoitaa papereiden toimittamisen ennen kuin lähden Helsinkiin Naisten liittokokoukseen. Minulla on koossa tasan yksi allekirjoitettu lomake ja se on oman mieheni täyttämä. 
Tässä vissiin pidetään hullua jännityksessä. Vaikka mitä minä murehtimaan, itse ainakin pääsen omaa ehdokastani äänestämään. Kunhan ensin toimitan hänen lappunsa kaupungintalolle.