Mukavaa, kun ovat tehneet virsiohjelman, jota vieläpä näytetään uusintana - missausriski pienenee.

Ohjelmaan liittyy myös äänestys. Ekaan adventtiin asti aikaa äänestää omaa lempivirttä. En edes yritä. No. Ensinnäkin. Jos arkihavaintoni oman srk:n pikkuympyröissä kuvastavat laajempaa virsipopulaarikulttuuria, niin oma virsimakuni menee pahasti "ristiin" suuren veisuuyleisön kanssa. Virsikirja on pullollaan helmiä, joita ei lauleta milloinkaan ("Eikö milloinkaan? Ei milloinkaan!") Oletettavasti kymmenen suosituimman virren joukkoon kiilaavat - suvivirren ja Enkeli Taivaan lisäksi - ne, jotka omissa korvissani ovat puhkilaulettuja. Toiseksikaan en millään kykene nimeämään YHTÄ lempivirttä!! Mutta toptenin pystynen luettelemaan, tai toptwentyn mieluummin. En kuitenkaan paremmuusjärjestykseen. (Enkä myöskään halua ilkeillä enkä ketään loukata luettelemalla niitä virsiä, jotka mieluummin jättäisin jo laulamatta...)

No niin, nyt virsikirja kourahan!

Minun virsiabout-toptwentyni voisi näyttää tältä - mielivaltaisessa järjestyksessä, osin perusteluineen:

307 Kiitos olkoon Jumalalle (rippivirsi, joka opeteltiin ulkoa, meidän oma)

164 On Kristus kirkon Herra (väkevät sanat, Upea Wesleyn sävellys)

228a Vaiti kaikki palvokaamme  (mieluiten siis ranskalainen a-sävel, vaikkei pohjoissavolainenkaan toisinto kehno ole, uhkeaa ylistystä)

310 Herra Jeesus kun täällä vain kanssamme on (opiskeluaikoina Raumalla kotiseuroissa laulettiin tätä kaikki 8 pitkää säkeistöä, voimakkaat kielikuvat lapualaissävelin)

177 Jeesus on paimen (haastava, ei mikään tavanomainen rytmi)

87 Kiitosta nyt uhratkaamme (helmi pääsiäisvirsien joukossa, keskiajalta)

462 Soi kunniaksi Luojan (tämä tuli entistä rakkaammaksi vuonna -85, kun Peltomiehen rukous esitettiin Kauhajoen kirkossa, ei olis tarvinnu sanoja muuttaa...)

480 Muista, Jeesus, minua (tämä Bachin virsi taas tuli tutuksi ja tärkeäksi sinä vuonna, kun veljen appi sairasti ja menehtyi)

368 Jeesus, matkakumppani on mulla (löysin tämän virren tänä syksynä, kun tutkailin mitä virsiä kirkkokäsikirja kauppasi 20. sunnuntaille helluntaista)

369 Jo päivä laskee, pilvi peittää (Bortnjanskin mahtipontinen sävellys)

632 Nyt ylös, sieluni - virskirjan viimeinen virsi, en pysty laulamaan, vaikka miten tahtoisin

24 Kas, yöllä paimenille - turhan harvoin laulettu jouluvirsi

122 Luojansa sanasta sai valon maailma (opittiin tämä aikanaan kinkereille ulkoa, silloin se alkoi "Luovalla sanallas' valaisit maailmas")

446 Oi Pyhä Henki, pyydämme (toinen kinkerivirsi, melodia muuttui virsikirjauudistuksessa)

Nyt mun tarttee mennä maate. Jos mua huvittaa, jatkan listaa siihen kahteenkymppiin tai pitemmälle. Tämä voisi olla vaikka meemi, jos sellaisten laatimista harrastaisin.