KD Naisten liittokous on tavallisesti näin lokakuussa, mutta tänä vuonna se pidettiin etuajassa vaalien takia. Oli mukava käydä Helsingissä pitkästä aikaa, etenkin, kun mieheni oli mukana ja ehdimme viettää myös yhteistä aikaa. Kokouskin oli onnistunut ja mielenkiintoinen, mutta haluan kirjoittaa tapauksesta, joka sattui kokouksen ulkopuolella. Mieheni tuli hakemaan minua kokouksen jälkeen ja kysyi: "Onko sinulla jano? Haluaisitko zeroa?" Sitten hän jatkoi: "Tuolla aukion laidalla on kaksi tyttöä, jotka jakavat ilmaiseksi limsatölkkejä. Minä olen juonut jo ainakin kolme tölkkiä." Jos päättäisin selostukseni tähän, lukija saisi vääristyneen kuvan miehestäni. Syy, miksi mieheni oli aina ohi mennessään ottanut vastaan uuden tarjotun ja valmiiksi avatun tölkin, oli se, että tölkinjakajien lähellä oli tölkinkerääjiä, Romanian romaneja, joille mieheni oli sitten saanut antaa tyhjät tölkit muovikasseihin. Niinpä minäkin otin vastaan ojennetun maistiaisen ja aloin sitä siemailla. Mies jarrutti askeliani, etten kävelisi romanimiehen ohi, joka odotteli syrjässä pussinsa kanssa. Mieheni kysyi, muistaisinko jotain sopivaa sanaa romaniaksi. Pudotin tyhjentyneen tölkkini pussiin ja sanoin: "Multumesc!" Oli sykähdyttävää nähdä romanimiehen hymy ja se, miten hän nosti käden sydämelleen vastatessaan "multumesc", kiitos. Vasta myöhemmin hoksasin, että olisin voinut yrittää myös toivottaa Jumana siunausta, mutta ehkä siunauksen toivotus välittyi noinkin.
Minulle oli sykähdyttävää huomata jälleen kerran myös rakkaan puolisoni sydämellisyys ja hyväntahtoisuus. Iloitsen, että hän halusi jakaa tuon pienen teon kanssani.

(Multumesc-sanassa t-kirjaimen alla kuuluisi olla pilkku, joka vaikuttaa, että se äännetään 'ts'. Mutta en tähän hätään yritä metsästää vierasperäisiä kirjaimia.)