Nämä ovat siis tietenkin menneen joulun pipareita. Yleensä leivotaan itsenäisyyspäivän korvilla (kolmin- tai nelinkertainen annos) ja koristelu neljännen adventtisunnuntain tuntumassa, kuitenkin viimeistään aatonaaton aattona. Vuosia käytin pelkästään paperitötteröitä pursotukseen, mutta oli onnenkauppaa saada onnistumaan reiän leikkaus ja vielä pysymään tötsä koossa koko urakan ajan. Nyttemmin olen pitänyt silmät auki kauppojen keittiötarvikeosastoilla ja olen löytänytkin pursotinsukkia, joiden muovisuuttimien joukosta olen bongannut riittävän pienen pyöreän reiän. Viime jouluna oli käytössä kaksi kaupan reikää, mutta ensi jouluksi löysin kaksi lisää Halpa-Hallista. Joka lapselle oma. Vaihdelkoot sitten värejä keskenään. Kun mössöä on enää turaukset jäljellä, ne levitetään pipareille kuin voi leivälle ja somistetaan strösseleillä tai karkeilla.

879872.jpg