Tulin palelevana töistä. On se vain kumma, että vaikka tätä oikeaa talvea on odotettu jo kuukauden päivät, niin silti elimistön ensireaktio on torjunta ja järkytys. Meinasin kyllä eilen illalla torjua vilutusta omatekoisella avantouinnilla mutta tekemättä jäi. Mies oli nimittäin tyhjentänyt osittain jäätyneen sadevesitynnyrin isoon paljuun kylpyhuoneessa. Olisi varmasti ollut friskaavaa pulahtaa sinne hileitten sekaan. Hilebileet jätin laiskuuttani kuitenkin pitämättä. 

Tänään oli suht. normipäivä. Keskiviikko tulkkipalavereineen oli kaikkea muuta. Mutta sekin kuitenkin onnistui lopulta kaikin puolin hyvin. Tämä päivä oppilaiden kanssa meni mukavasti, joten sain aloittaa viikonlopun hyvillä mielin.

Jaa no, täytynee perua hyvä mieli. Tytär tuli juuri koulustaan ja totesi "Äiti, tiedätkö mitä, ysiluokkalaiset ovat tyhmiä". "Mitä, ruukkilaisetko?" kysyin, koska tiesin meidän koulun ysien olleen tänään Raahessa tutustumassa toisen asteen opiskelupaikkoihin. Voi voi... No, tietenkään tuomio ei koske kaikkia, aina vain joukkoon mahtuu niitäkin, jotka eivät ole vielä kypsiä ihmisten ilmoille.