Koska maanantaina yläkoululla oli luokanohjaajien tuntien lisäksi vain toimintailtapäivä, niin tänään oli vasta toinen varsinainen koulupäivä oppitunteineen. Niinpä tämäkin päivä meni vielä osin haeskellen oppilaille kirjoja, joillekin myös opetustiloja. Oman maahanmuuttajaporukkani lukujärjestys on vielä alkutekijöissään, mutta sain heidät kuitenkin ympättyä mukaan ysien liikuntatunneille tänään. 
Oli aivan ihana kuulla tänään henkilökuntamme uuden jäsenen, kiertävän erityisopettajan spontaani huokaus yläkerran pienryhmäluokassa: "Ihania oppilaita!"

Sen verran koulunaloitusajan varhaistaminen puolella tunnilla on sekoittanut omaakin rytmiä, että tänään työpäivän jälken olin nukahtaa istualleni saatuani syötyä ja kahviteltua. Iltarytmiä en ole saanut aikaistettua, sänkyyn en ole muka ehtinyt ennen yhtätoista, ja siellä on unta saanut jonkun aikaa odotella. Jospa ongelma tasoittuisi viimeistään kesäajan päätyttyä kelloa taaksepäin siirrettäessä.

Kiitos muuten blogini kommentoijille. Kommentointiin on tullut minusta riippumattomista ja minulle tuntemattomista syistä sellainen muutos, että sähköpostiini tulee nykyisin ilmoitus aina uudesta kommentista, joka odottaa hyväksyntääni ennen kuin se tulee näkyviin.