Aamulla heräillessäni mietin, miten minun pitäisi tämä lauantaipäivä käyttää, supisin varmaan jonkin rukouksenkin, että Taivaan Isä voisi ohjata ajankäyttöäni. Harvinaista sinänsä, ettei ole pyykinpesu- tai siivouskaaosta, johon täytyisi kipeästi ryhtyä vapaapäivänä. Mies oli siivonnut oman vaatekaappinsakin torstain siivousurakkansa aikana. Oma kaappini näytti kovin täyteen tungetulta. Vaatteisiin en kuitenkaan kajonnut, vaan vaateripustinten yläpuolella olevaan hyllyyn, jonne olen koonnut lehtileikkeitä vuosien mittaan. Leikkeitä ylipursuilevan kansion päälläkin niitä oli muovikassillinen. Mies sai sopivasti tyhjättyä mapin, jonka välissä oli valmiiksi muovitaskujakin. Raahasin lehdet ja kansion keittiön pöydälle.  Onneksi minulla oli vielä jäljellä Dalialta ja Emililtä saatuja muovitaskujakin, jotka Emil oli pelastanut jonkin norjalaisfirman roskiksesta.

Lähes neljä tuntia siihen taisi mennä, kun kävin läpi vuodesta 2002 asti kerääntyneitä lehtiä ja leikkeitä, lajitellen ja leikaten. Löytyi paljon tuttuja kasvoja ja mielenkiintoista historiaa niin Kauhajoen kunnallislehdestä, Raahen Seudusta kuin KD:n edeltäjästä, Kristityn Vastuusta alias KV:stä. Osan KV-lehdistä jemmasin Naispiiriä varten.  Olipa joitakin minunkin kirjoittamiani juttuja, joita en muistanutkaan. Ja iso pino Annetteluja.   

Mihin seuraavaksi ryhtyisin? Ennen kello viiden jumppaa ei kannattane uunia lämmittää, mutta valmistelevia hommia voisin tehdä, karjalanpiirakat paistoa vaille valmiiksi ja kuoria uuniperunat. Ulkonakin pitäisi käydä, mutta saanhan minä raitista ilmaa jumppaan pyöräillessäni. Se on samalla sopiva alkulämmittely.