Mun piti kirjoittaa tuoreeltaan Helatorstain episodeista, mutta - kuten näkyy blogista - on tässä ollut muutakin tekemistä.

Koetan ehtiä ennen kirkkoon lähtöä kirjata muutaman muiston vappu-helatorstaista.

Kirkosta ajoimme miehen kanssa suoraan Härkätorille. Siellä oli jo KD:n koju pystyssä. Vein sinne pari pulloa simaa ja roska-astiat jätteiden lajitteluun. Mulla oli biojäte-, kartonki- ja muoviroskis, nimet tussilla pyttyjen kyljessä. Alumiinitölkkejä varten muovipussi. Mutta karkkipapereille en hoksannut laittaa sekajäteastiaa. Tosin sillä ei olisi ollut suurtakaan merkitystä. Koska vuorottelimme kojulla, niin en ehtinyt olla pelkästään roskavastaavana - välillä piti pumpata KiDs-ilmapalloja, hoidella onnenpyörää ja myydä kahvia - ja niinpä sitten ajatukseni raahelaisten opettamisesta jätteiden lajitteluun jäi melkein vain ajatuksen asteelle. Kartonkiastiaan osattiin kyllä laittaa kartonkimukit, mutta mukin sisälle oli jätetty muovilusikka sekä biojätteeksi kelpaava paperiservetti. Lajittelin sitten taas itse. Seuraavalla kerralla pidän isompaa ääntä lajittelusta. Yksi mukava ja toivoa antava yllätys oli koulupoika, joka kysyi, missä meillä on roskis, johon voi laittaa purkan. Lupasin, että saa laittaa sen biojätteeseen. Meidän kompostiinhan se oli menossa.

Vappu näyttäisi olevan koiraparoille melkein yhtä kova koettelemus kuin uusi vuosikin. Meidän kojustamme haki suojaa Malla-niminen husky. Omistaja pyyteli anteeksi, mutta eihän siitä mitään haittaa ollut, kun se kyyhötti kojun nurkassa. Oli raukka säikähtänyt räjähtänyttä ilmapalloa. Omistaja oli eläkkeellä oleva opettaja, joka kiinnostui, kun mieheni kertoi, että olemme menossa vapputorilta kuoroharjoituksiin. Ties vaikka hän ilmestyisi joskus mukaan ylistyskuoroon.  

Ehdimme käydä kotona (ja suihkussa pesemässä luonnottoman lämpimän vappusään hiet) ja jatkoimme sitten tandemilla Raahen lukiolle perinteiseen yhteiskristilliseen vappujuhlaan (tai siis ensin ne kenraaliharjoituksen tuntia ennen juhlassa laulamista). Nyt oli kuulemma jo 24. yhteiskristillinen vappu. Monta kertaa mekin olemme jo ehtineet olla mukana, kun tulimme Raaheen -89 kesällä. Mutta edelleenkin taisimme mieheni kanssa olla juhlassa ainoat lakkipäät. Niin, koska Sirkku ei ollut tänä vuonna mukana. Anne-ystäväni kirjoitti taannoin blogissaan suhteestaan ylioppilaslakkiin. Joka on aivan erilainen kuin omani. Suosittelen lämpimästi Annen kirjoitusten lukemista. Ne löytyy, kun löydät blogistani Annen kirjoittamia kommentteja ja kun klikkaat Annen www:tä.    

Nyt tarttee ruveta ryttyilemään (siis etsimään ryttyitä ylleen), että ehtii tandemilla kirkkoon.