Lauantaina poikkesimme tandemilla Härkätorilla tervehtimässä siellä telttailevia puoluetovereitamme. Katselimme siinä eri puolueiden vaalijulisteita, ihailtiin KD:n selkeää ja kaunista taittoa. Ehdokas numero 37 kysyi minulta, tuleeko minulle jotain mieleen Kataisen naamasta Kokoomuksen julisteessa. Vastasin, että tottakai, se, mitä on tarkoituskin, pääkallo ja luut ristissä, myrkyn merkki. Pidin mahdottomana ajatusta, että Kokoomuksen julisteen suunnittelussa olisi tullut sellainen lapsus, että noin vahva mielikuva synnytetään vahingossa. Ajattelin, että porvarit haluavat shokeerata mustalla huumorilla. Rouva numero 37 ei taas voinut uskoa, että kukaan tahallaan teettäisi noin mauttoman mainoksen. Ristissä olevien työkalujen tarkoitus on tietysti kosiskella työläisiä. Mutta jos kuvio on lainattu entisen Neuvostoliiton lipusta (mitä en kuitenkaan uskoa), niin tähden paikalle ei olisi pitänyt läntätä kenenkään naamaa.

Kyllä tässä taannoinen KD:n tiukkapipo-kampanja vaikuttaa varsin kesyltä, vaikka se silloin aiheutti omissa riveissämme paheksuviakin kannanottoja.

Eilen taittelimme nelisentuhatta vaaliesitettä seitsemän hengen voimalla (harmi ettei voinut kirjoittaa rakastamani A. Kiven kunniaksi, että voimalla seitsemän miehen, meitä kun oli kaksi naistakin mukana). Tänään mieskulta oli jo jakanut meidän osuutemme.