Eilen kirkkoon ja kirkosta pyöräillessä aurinko paistoi, mutta oli silti kauhean kylmä, muutaman asteen pakkanen ja rantakaupungin vinkka. Mies ehdotteli kuitenkin hiihtämään lähtöä. Arvelin itsekseni, että tällaisella paisteella ladulla on takuulla muitakin ja että huomisiin arkiaamuna siellä voisi olla hiljaisempaa, ja ääneen mietin: "Mahtaisiko huomenna olla yhtä hyvä sää hiihtämiseen?" Niin sain siirrettyä tämän talven hiihdon aloittamista taas. Tosin olin kyllä jo uhitellut, että säilyttäisin tämänvuotisen puhtaan nollatilin hiihdon suhteen. 

Tämä aamu koitti pilvisenä, tuulisena ja pyryisenä. Niinpä olemme pysytelleet sisätiloissa. Tosin suunnittelen kaupungilla käyntiä. Voisi pyöräillä kukkakaupasta istutusmultaa, kangasliikkeestä vetoketjun miehen ulkoilutakkiin ja kirpparille voisi viedä taas muutaman miniroskiksen. Ompelukonekin tuossa odottellee vähän muutakin kuin miehen takin korjaamista.

Mitähän minäkin muka kalastelen? Suosiota? Ideoita? Inspiraatiota? Lainasinpa vain otsikkoon Hemulin huikeaa vastausta Nyytille.